torsdag 22 januari 2009

Lite från Sandö

hua... det är inte måttligt så man ska stå i..
Måste erkänna att det kanske inte är det roligaste jag har gjort, men jag tänker på att jag kan få jobba med det jag vill ... två år går fort...
Teori teori och åter teori.. tur att man inte har ett bra läshuvud.. så att det går lätt menar jag.. haha..
Allt just nu handlar om PBL( problembaserat lärande).. vi får ett problem, och sedan ska vi lösa det i grupp eller enskilt.. Jag lovar att jag har gjort av med 1000 postitlappar på dom här två dagarna... Lärarna ÄLSKAR positlappar!!! å jag drömmer mardrömmar om dom... Det där med postitlappar är en del i PBL... man läser en text, sedan braistormar man med postitlappar... ( jag måste skaffa en annan färg än gul, annars kommer jag behöva en "krama-mig-själv-tröja" innom kort)..
Jag har iallafall fått en KANON grupp, alla är jätte snälla och vill verkligen lära sig det här.. Så det är ett jäklans babblande när det är brainstorm.. haha.. kul!!... Hoppas att det håller i sig så att det inte är någon som man får mana på hela tiden.. (vem vet, det kanske blir jag??!..)
I går fick vi en uppgift att hitta på en lek, som vi skulle låta de andra grupperna utföra denna kväll... Låter väl skoj va?!... Det skulle vara något som gjorde att man var tvungen att prata och sammarbeta med sin grupp... Min grupp (Grupp 1, the one and only hehe) hitta på en ganska kul grej.. man skulle ha ögonbindel på sig och sedan koppla ihop en 25 m 42 mm slang, så det blev som en stor ring och sedan bilda en kvadrat.... Jag lovar att det blev ganska varierande resultat.. haha.. men det var kul att kolla!! hehe...
Dom andra hade ganska roliga grejjor också.. Vi skulle bygga störst snögubbe på tid, vi förlora på det estetiska =(.. sedan var det staffett! Först skulle vi stå på någon planka och förlytta oss till andra ändan utan att någon trilla av. Sedan fick vi en lapp då vi skulle leta efter en annan lapp. På den stog det att vi skulle hämt ved och en kniv på två olika ställen.. När vi gjort det och inte fick luft för att vi hade sprungit över halva området med gasell-steg, skulle vi svara på frågor: Ett rätt svar=1 tändsticka! osv.. Första frågan var: Vad betyder PAO?!.. Tur att man har läst sjukvård innan.. ( PAO= Phrehospital Akut Omhändertagande.) Så jag ryckte tändstickan och börja elda.. Vi skulle få fart på vedträt med tändstickor och elda av ett snöre.. Försten som fick av snöret VANN!!! Dom andra i gruppen svarade rätt på en fråga till så vi fickl en extra tändsticka.. Efter 30 sekunders eldande var snötet av!!... Hahha.. klart!!! Dom andra fick knappt fart på sina vedträn!.. Tur att lantisen i gruppen har pyrromantakter!! det gick på ett kick! =)
Sedan skulle vi stå på en låda som var 15 ggr 30 cm.. alla 7 i gruppen, samtidigt! Utan att trilla... Det var omöjligt!! Vi fet-loosa!! haha men vad gör de?!! vi fick i alla fall en påsen med Ahlgrens bilar!!

Nu har jag skrivkramp!.. hehe

Måste bara påminna er om en ska innan jag slutar... Glöm inte att kolla på vårat fantastiskt duktiga landlag i handboll kl 20,30! Det kommer bli undrehållande!!

Chippen å ha det bäst där hemma i stugorna!!